Billiga kylskåp

Den första juli 2011 så trädde ett nytt frihandelsavtal mellan EU och Sydkorea i kraft, och med det väntas priserna på vitvaror gå ner. Så snart kan du kanske köpa riktigt billiga kylskåp också i Sverige. Det är främst strafftullar på upp till 14 procent som nu slopas. 

Vad innebär detta för mig som konsument? 

I första hand så betyder det att priserna på elektronik och vitvaror går ner med upp till 14 procent, men också priset på bilar kommer att sjunka en hel del (tio- tjugotusen kronor), samt till en viss del också kläder. Elektronik- och vitvaruprylar som påverkas är bland annat dem av märkena Samsung och LG. 

När kan jag vänta mig sänkningen? 

Som med alla lagändringar så tar det en tid innan de syns i verkliga livet. Vissa produkters importtullar skall slopas direkt medan andra fasas ut gradvis. Så det kan nog ta månader, eller till och med år innan någon stor sänkning i priserna syns. Varför görs detta? Detta görs ömsesidigt mellan Sverige och Sydkorea. Sverige får importera deras produkter billigare, och Sydkorea får ta del av Sveriges export utan strafftullar. Det blir en win-win situation mellan de båda länderna. Kylskåp kan redan nu köpas billigare på internet än i markbutiker också i Sverige, till exempel WhiteAway.se har ett stort urval kylskåp som de är billigast på den svenska marknaden med. 

 Källa: Vitvaruinfo.se

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)